Boženine kocke - Kombinacija biskvita od maline i oraha s narančinom kremom i čokoladnom glazurom, učinit će da svakim novim grizom mislite samo jedno – božanstveno.


Sastojci za prvo biskvitno tijesto:
4 jaja
40 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
2 Pudinga malina Dolcela By Podravka
½ vrećice Praška za pecivo Dolcela By Podravka

Za drugo biskvitno tijesto:
6 jaja
80 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
100 g oraha
20 g kakaa
60 g brašna
½ vrećice Praška za pecivo Dolcela By Podravka

Za kremu:
500 ml mlijeka
60 g brašna
150 g šećera
1 naranča
250 g maslaca

Za glazuru:
40 g maslaca
200 g čokolade

Priprema:

1. Žumanjke, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte, a zatim dodajte prašak za puding, koji ste pomiješali s praškom za pecivo. Na kraju umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
2. Pripremljenu biskvitnu smjesu izlijte na pleh obložen pek papirom veličine 30×40 cm i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 10 minuta.
3. Biskvit malo ohladite i maknite pek papir.
4. Pripremite drugo biskvitno tijesto. Žumanjke pjenasto izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte mljevene orahe, kakao i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
5. Pripremljenu biskvitnu smjesu izlijte na pleh obložen pek papirom veličine 30×40 cm i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 10-15 minuta.
6. Biskvit malo ohladite i maknite pek papir.
7. Od 500 ml hladnog mlijeka oduzmite 100 ml, pa ga pomiješajte s brašnom. Ostatak mlijeka, zajedno sa šećerom, zakipite, maknite s vatre, dodajte razmućeno brašno, sok i narančinu koricu te neprekidno miješajući kuhajte pet minuta.
8. Ohlađenoj kremi dodajte maslac koji ste prethodno izradili. Pripremljenom kremom premažite prvi pečeni biskvit i prekrijte drugom biskvitnom podlogom.
9. Maslac zakipite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu natrganu na kockice i miješajte dok ne dobijete glatku glazuru. Kolač prelijte čokoladnom glazurom, ohladite i narežite na ploške.

Posluživanje:
Narezane ploške poslužite sa šlagom i voćem.

Savjet:
Ako nemate puding od malina, biskvitnu podlogu pripremite s pudingom od jagoda.

Previous
Next Post »