"Kokos kocke" - Neobičan sastojak u kremi je čokolada s rižom,a to daje posebnu čar ovom kolaču! DIJELITE DALJE



Sastojci:
160 g Kokosovog brašna Dolcela By Podravka
150 g maslaca
100 g Albert keksa
30 g šećera u prahu
sok od jednog limuna
1 žlica naribane limunove korice
100 ml slatkog vrhnja

Za kremu:
1 Parfe krema Dolcela By Podravka
600 ml mlijeka
100 g čokolade s rižom
2-3 žlice limunova soka

Priprema:

1. U zdjelu stavite kokosovo brašno, dodajte omekšani maslac, šećer u prahu, mljevene kekse, vrhnje, sok i naribanu limunovu koricu.
2. Sve dobro izmiješajte i smjesu ravnomjerno rasporedite na uljem namazan lim veličine 20×30 cm.
3. Hladno mlijeko ulijte u visoku posudu, dodajte sadržaj vrećice parfe kreme i miješajte električnom mješalicom četiri minute.
4. Pred kraj umiješajte limunov sok i čokoladu narezanu na manje komadiće.
5. Kremu nanesite na pripremljenu podlogu od kokosa i stavite u hladnjak na 2-3 sata.

Posluživanje:
Kocke od kokosa poslužite sa šlagom i pospite listićima badema.

Savjet:
Ljubitelji kokosa mogu i u parfe kremu umiješati 2-3 žlice kokosa.

Previous
Next Post »