"Lake punč kocke" - Slatko savršenstvo


Sastojci za biskvit:
6 jaja
250 g šećera
350 ml mlijeka
100 ml ulja
1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
350 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
1 Prašak za pecivo Dolcela By Podravka

Za premazivanje:
400 g Džema šipak Podravka By Podravka

Za punč:
200 ml vruće vode
1 filtar vrećica Čaja od šipka Podravka By Podravka
150 g šećera
2 naranče
1 limun
100 ml ruma
25 ml maraskina
½ žličice naribane narančine korice
½ žličice naribane limunove korice
50 g čokolade
5 ml crvene arome (jagoda, višnja)
200 g šećera u prahu

Priprema:

1. Žumanjke i pola šećera izmiješajte električnom miješalicom dok ne dobijete gustu pjenastu smjesu. Dodajte mlijeko, ulje, vanilin šećer i promiješajte.
2. Bjelanjke istucite u snijeg i umiješajte preostalu polovicu šećera. U žumanjke lagano umiješajte pripremljeni snijeg i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
3. Smjesu izlijte u protvan (36×21 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180˚C 40-50 minuta. Ohlađeni biskvit prerežite na 4 kore.
4. Skuhajte čaj i dok je još topao, umiješajte šećer. Kad se ohladi, umiješajte sok od naranče i limuna, rum, maraskino, koricu od naranče i limuna.
5. Od pripremljenog punča ostavite 100 ml za glazuru, a ostalo podijelite u 3 dijela. Jedan dio ostaje isti, u drugi dodajte otopljenu čokoladu, a u treći crvenu aromu.
6. Prvu koru biskvita premažite džemom, na nju stavite drugu koru, pa poprskajte naizmjenično sa sve tri boje punča. Premažite džemom, stavite treću koru, poškropite punčom i premažite džemom. Stavite četvrtu koru i ostavite kolač da odstoji jedan dan (ili preko noći).
7. Električnom miješalicom izmiješajte šećer u prahu s punčom i nekoliko kapi crvene arome dok ne dobijete glatki preljev. Prelijte preko kolača i ostavite da odstoji oko 30 minuta da se stegne.

Posluživanje:
Kocke poslužite dobro ohlađene.

Savjet:
Ako ne možete lijepo prerezati kore, ne brinite, jer biskvit u sredini može biti i natrgan.
Previous
Next Post »