Hrskava fina rolada - Ova, kako joj i ime kaže hrskava i fina poslastica, oduševit će vas zanimljivim okusom te skladom bijele i tamne čokolade.



Sastojci:
60 g tamne čokolade
50 g maslaca
150 g smeđeg šećera
2 jaja
1 žlica likera od naranče (Cointreau)
2 žlice mlijeka
150 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka
1 vrećica Praška za pecivo Dolcela By Podravka

Za kremu:
250 ml slatkog vrhnja
125 g bijele čokolade
1 vrećica Vanilin šećera Dolcela By Podravka

Za ukrašavanje:
30 g naribane bijele čokolade
30 g naribane tamne čokolade


Priprema:

1. Maslac i šećer miješajte električnom mješalicom dok ne postanu pjenasti, dodajte jaja i sve zajedno još dobro izmiješajte. Dodajte čokoladu rastopljenu na pari i nastaviti miješati. Zatim dodajte liker, mlijeko, brašno i sve zajedno dobro izmiješajte.
2. Pripremljenu smjesu izlijte na lim (36×25 cm) obložen pergamentnim papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 13 minuta. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice, maknite s lima i ostavite neka se ohladi na papiru.
3. Slatko vrhnje miješajte električnom mješalicom toliko dugo da ne izgubi laganu mekanu strukturu. U to umiješajte naribanu čokoladu i vanilin šećer.
4. Na ohlađenu roladu, pergamentom prema dolje, razmažite pripremljenu kremu ostavljajući prostor oko rubova praznim. Uz pomoć pergamenta zarolajte sve zajedno u valjak. Zamotajte papir oko rolade i ostavite 5 minuta u hladnjaku, pa prebacite na pladanj za posluživanje i skinite papir.

Posluživanje:
Roladu pospite naribanom bijelom i tamnom čokoladom.

Savjet:
Roladu možete dodatno ukrasiti i listićima badema.
Previous
Next Post »