Kesten parfe kocke s bijelom čokoladom - Lagano, pjenasto, sočno, sladolednoooo...


Sastojci:

kore (x 2)
5 kom bjelanaca
125 g šećera
1 paketić Dolcela rum šećera
50 g oštrog brašna
25 g škrobnog brašna
25 g ekstra tamnog gorkog kakaa
80 ml ulja
1 žličica octa
1 žličica praška za pecivo

za natopiti biskvitiće...
150 ml mlijeka
50 ml Maraska domaćeg rum punča (ili tamnog ruma)
50 g meda

nougat kesten krema
600 ml mlijeka
2 kom Dolcela Puding nougat premium
100 g šećera
4 paketića Dolcela rum šećera
100 g Linolade Nougat
500 g kesten pirea
1,5 čašica (300 g) vrhnja za šlag (30% m.m.)

bijela čoksa krema
400 ml mlijeka
80 g škrobnog brašna
80 g šećera
200 g bijele čokolade/kuverture
2 paketića Dolcela rum šećera
3,5 čašice (700 g) vrhnja za šlag (30% m.m.)
1 paketić želatine

Priprema:

1.
Prvo kuhamo bijelu kremu : u pola količine mlijeka otopiti bijelu kuverturu i rum šećer, u ostatku razmutiti škrobno brašno sa šećerom, ukuhati u gustu kremu. Prebaciti je u drugu posudu, prekriti površinu kreme prozirnom folijom i lagano rukom pritisnuti ; dobro ohladiti. Skuhati i nougat kremu, staviti je na hlađenje.

2.
Za biskvit prvo obložiti lim papirom za pečenje (32x34 cm). Istući čvrst snijeg od bjelanaca sa malo soli, dodati šećer i tući dok ne postane još čvršći. Zatim dodati dva puta prosijano oštro i škrobno brašno sa praškom za pecivo i kakaom – izmiješati pjenjačom dok se ne ujednači sa snijegom. Na kraju laganim mlazom uliti ulje te dodati ocat i rum ; kuhačom lagano izmiješati,  masu razmazati špatulicom po papiru. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 150*C, 10 minuta će biti dovoljno. Ispeći još jedan takav biskvit...

3.
Prvi biskvit staviti na pladanj i lagano ga žlicom natopiti toplim preljevom. Dok biskvit upija preljev, dovršite nougat kesten kremu : izmiksati slatko vrhnje u šlag, izmiksati sam kesten pjenasto i dodati mu šlag polagano. Tu masu umiješati u raurađenu nougat kremu. Kremu odmah premazati preko bisvita i poklopiti drugim biskvitom.

4.
Po potrebi ugrijati ostatak preljeva, natopiti i drugi bisvit. Izmiksati slatko vrhnje u šlag i umiješati ga u razrađenu kremu, dodati želatinu pripremljenu prema uputstvima na pakiranju. Premazati kremu preko biskvita, zagladiti dugom špatulicom (ili nožem) uronjenim u vrelu vodu i staviti u hladnjak, najbolje preko noći.

Posluživanje
Ostavila sam ih bez glazure, ovako čiste, jednostavne. Uopće im ne treba, zbog kontrasta su efektne upravo ovakve... mislim da bih eventualnu glazuru fino odlijepila sa kolača i onda počela njupati :) U nekim kolačima je ona jednostavno višak i gotovo. No, otopila sam malo bijele kuverture i išarala ogradice za par kocaka... fore radi :)
Previous
Next Post »