Bijeli Egipat sa jagodama


Sastojci:

Biskvit:  (peci dvije ovakve korice)

5 belanjaka
5 kašika šećera
6 kašika prženih, krupno mlevenih lešnjaka
2 kašike brašna
pola praška za pecivo

Krema 1:

1,2 l. mleka
10 kašika šećera
3 vanili šećera
10 žumanjaka
10 kašika gustina
2 kašike brašna
150 gr margarina
100 gr bele milka čokolade
2 dcl slatke pavlake

Krema 2:

500 ml slatke pavlake
3 kašike šećera u prahu
100 gr krem sira ili nekog sličnog

Potrebno je još:
800 gr jagoda

Priprema:

Tepsiju 36*42 cm prekriti papirom za pečenje.
Umutiti belanjke sa malkice soli u čvrsti sneg, dodavati šecer i dobro izmiksati, na kraju varjačom lagano izmešati u to lešnjak, brašno i prašak.
Smesu sipati u tepsiju i peci na 180 stepeni nekih 15-ak min.
Napravite dva ovakva biskvita (dakle od 10 belanjaka)
Zakuvati 1 litar mleka sa šećerom u preostalih 2 dcl umutiti gustin, vaniliju i žumanjke kada mleko prokuva sipati smesu, mešati kada se zgusne dodati izlomljenu čokoladu, promešati da se čokolada istopi, skinuti sa vatre i ohladiti. U hladno dodati prvo umućen margarin a onda i umućenu slatku pavlaku, sve lepo izmiksati.
Slatku pavlaku izmutiti, dodati šećer i krem sir i sve lagano izmešati.
Prvu koru staviti na tacnu, mazati sa polovinom prve kreme, poslagati polovinu narezanih jagoda, pa sa polovinom druge kreme, postupak ponoviti još jednom…

Prijatno!
Previous
Next Post »