ČOKOLADNI KARAMEL KOLAČ



SASTOJCI:

- 1 šolja oraha
- 1 šolja urmi
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 kašike mlevenog rogača

Za preliv:

- 3/4 šolje urmi
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- cimet
- oraščić
- 2 kašike topljenog kokosovog ulja
- voda po potrebi


 
PRIPREMA:

1. Stavite orahe u blender i izblendirajte dok ne postanu male mrvice.
Dodajte ostale sastojke i blendirajte dok se svi sastojci ne sjedine.
2. Napravite sloj od ove smese na dnu manjeg kalupa za torte, ostavljajući sa strane nešto veću debljinu sloja nego u centru, tako da kasnije možete sipati karamel preliv.
Ostavite u frižideru nekoliko sati ili preko noći.
3. Da biste napravili preliv, izblendirajte sve sastojke dok smesa ne postane glatka, dodavajući pomalo vode.
4. Sipajte u centar kolača i šire sa strane, tako da curi po obodima kore.
Pospite odozgo orasima ili drugim orašasti plodovima.
Previous
Next Post »