Štrcani prhki kolači - Kako samo idu uz kaficu



Sastojci za 80-tak kola­ča:

30 dag maslaca,

25 dag šećera u prahu,

12 1/2 dag škrobnog brašna,

1/5  l mlijeka,

1 navršak noža soli,

naribana korica 1 limuna,

50 dag brašna

10 dag čokoladne masne ocakline,

Za lim:
maslac

Priprema:

Svaki kolač ima otprilike 295 džula/70 kalorija
Štrcani prhki kolači nisu komplicirani. Pokušajte ih izraditi i nećete se razočarati. Namažite maslacem jedan ili dva lima.Razmrvite maslac sa šećerom u prahu i škrobnim brašnom da dobijete glatku smjesu, ali je nemojte miješati da se ne zapjeni. Umiješajte 1 dcl mlije­ka, sol, limunovu koricu i na kraju prosijano brašno. Zami­jesite tijesto, zatim pomalo dolijevajte mlijeko da dobijete tijesto koje se može štrcati. Zagrijte pećnicu na 190°. Tije­sto za kolač  možete staviti u štrcaljku zvjezdolikog otvora, pa štrcati na lim kolutiće ili S-oblike ili tijesto možete protjerati kroz stroj za mljevenje s posebnim nastavkom za kolače. Štrcane prhke kolače pecite 10—12 minuta na srednjoj prečki da postanu zlatnožuti. Pripremite čoko­ladnu ocaklinu i u nju zaroni­te do jedne trećine napola rashlađene kolačiće, pa se Štrcani prhki kolači poslažu  na rešetku da se ocaklina dobro osuši. Vrlo su dekorativni i zahvalni za postaviti na stol, pogotovo u zimskim mjesecima kada svojom toplim izgledom ukrašavaju svaki dom.
Previous
Next Post »