Sastojci za tijesto:
6 jaja
6 žlica šećera
1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
6 žlica brašna
1 žlica limunova soka
malo naribane limunove korice
½ vrećice Praška za pecivo Dolcela By Podravka
Za kremu:
100 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
250 g mljevenih keksa
250 g mljevenih oraha
500 ml Coca-Cole
3 žlice ruma
4-5 žlica limunova soka
Za ukrašavanje:
1 Šlag hit Dolcela By Podravka
Priprema:
1. Bjelanca odvojite od žumanaca, pa od bjelanaca istucite čvrsti snijeg.
2. Žumanca pjenasto izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i limunovom koricom. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo pa ga naizmjence sa snijegom od bjelanaca umiješajte u žumanca.
3. Pripremljenu smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen pleh (36×20 cm) i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 15 do 20 minuta.
4. Za to vrijeme pripremite kremu. Coca-Colu kratko prokuhajte sa šećerom i vanilin šećerom pa pomiješajte s mljevenim keksima i orasima.
5. Dodajte rum, limunov sok i sve izmiješajte u jednoličnu smjesu.
6. Pečeni biskvit ohladite, po njemu rasporedite pripremljenu kremu i šlag pripremljen prema uputi na ambalaži.
Posluživanje:
Prije posluživanja kolač dobro ohladite i narežite na ploške.
Savjet:
Pečeni biskvit možete prerezati napola i nadjenuti pripremljenom kremom, a zatim ukrasiti šlagom.
ConversionConversion EmoticonEmoticon