Sastojci za biskvit:
5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka
2 žlice vode
½ vrećice Praška za pecivo Dolcela By Podravka
1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
Za nadjev:
250 g Kompota marelica light Podravka By Podravka
100 ml sirupa od Kompota marelica light Podravka
3 žlice Džema marelica Podravka By Podravka
voda
800 ml mlijeka
4 žlice šećera
2 Pudinga čokolada Dolcela
Priprema:
1. Odvojite bjelanjke od žumanaca. Žumanca pjenasto izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i vodom.
2. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i postupno ga dodajte žumancima. Na kraju lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
3. Biskvitnu smjesu izlijte u namašćeni lim (vel. 25×35 cm) i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 15 minuta.
4. Pečeni biskvit ohladite, poškropite sirupom od kompota i premažite džemom od marelica koji ste prethodno otopili s nekoliko žlica vode na laganoj vatri.
5. Na džem posložite dobro ocijeđene i posušene polovice marelica i prelijte vrućim pudingom od čokolade koji ste pripremili prema uputi na vrećici.
Posluživanje:
Rashlađeni kolač narežite na kocke i poslužite uz Šlag pjenu.
Savjet:
U sirup od kompota po želji možete dodati maraskino ili rum.
ConversionConversion EmoticonEmoticon