Sastojci:
750 gr dobro zrelih bresaka
125 gr secera
50 ml vode
250 ml gustog grckog jogurta
1/2 limuna iscedjen sok.
2 kasike tecne pavlake
Priprema:
1. Breskve oljustiti, prepoloviti ih na pola pa ih iseci na malo vece komadice, kostice baciti.
2. U serpicu staviti breskve i vodu i pustiti da provri, pa smanjiti temperaturu i kuvati deset minuta, povremeno mesajuci.
3. Na kraju dodati secer, promesati, ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa onda ostaviti u frizider da se potpuno ohladi.
4. U multipraktik staviti ohladjene kuvane breskve, jogurt, sok od limuna i pavlaku pa samleti, ali ne totalno, ostaviti da ima malih parcica breskve u smesi.
5. Sipati u masinu za sladoled i pustiti je da radi po uputstvu proizviodjaca, moja treba 25 nminuta da napravi mekani sladoled.
6. Ako volite meksi sladoled posluzite a ako ne ( kao ja) prebaciti sladoled u plasticnu kutiju, zatvoriti i ostaviti nekoliko sati u zamrzivac.
Bon Appetit!!!!
ConversionConversion EmoticonEmoticon