Moja štrudla od višanja - Nakon pečenja višnje su vrlo meke i aromatične...


Štrudla sa prokuhanim višnjama u višnjevcu, nakon pečenja višnje su vrlo
meke i aromatične...

Sastojci:

1kg - 1 1/2 kg očišćenih višanja
2-3 dl višnjevca
10 - 15 dag šećera
štapić cimeta
1 gotove kore za savijače
(10,11,12 listova ovisno tko je
proizvođač)
malo krušnih mrvica
suncokretovo ulje

Priprema:

1. Višnje, višnjevac, šećer i štapić cimeta stavimo u posudu i stavimo na srednje jaku
vatru. Povremeno promješamo kuhajući smjesu do vrenja. Kada su višnje zavrele
maknemo ih s vatre i ocijedimo.
2. Kuhani sok se može ostaviti i popiti - meni je to kao kuhano vino no puno bolje.
3. Nauljimo lim za pečenje. Upalimo pećnicu na 180°C. Potom prebrojimo kore.
4. Koru nauljim pokrijem drugom korom i stavljam 3,4 žlice višanja, prelijem žlicom
kuhanog soka i posipam prstohvatom krušnih mrvica. Obično dobijem 6 lijepo
napunjenih kora. Većinom su pakiranja sa neparnim brojem kora pa onu zadnju do pola
nauljim i presavinem te napunim.
5. Uz pomoć kista lagano nauljim zamotane štrudle i stavljam u pećnicu na cca 30 minuta.
6. Pečene študle posipam šećerom u prahu.
Previous
Next Post »