Sastojci za biskvit:
4 jaja
15 dag margarina
20 dag šećera
1 žlica kakaa
2 dl mlijeka
20 dag brašna
15 dag mljevenih oraha
1 prašak za pecivo
Preljev:
1/2 dl ruma
1/2 dl vode
2 žlice šećera
Čokoladni preljev:
10 dag čokolade
5 žlica mlijeka
Priprema:
1. Istucite snijeg od 4 bjelanjka, te posebno tucite žutanjke sa šećerom.
2. Rastopite margarin (može u mikrovalnoj) i dodajte žutanjcima.
3. U smjesu s žutanjcima postupno dodajte brašno, kakao, prašak, mlijeko, bjelanjke i na kraju orahe (sve možete miješati mikserom!)
4. Smjesu ulijte u namašteni i pobrašnjeni kalup (manji) i pecite na 160° oko 25-30 min.
5. Vodu, rum i šećer prokuhajte i prelijte po vrućem kolaču (iskoristite sav preljev, kolač će biti ukusniji).
6. Sve prelijte rastopljenom čokoladom.
Posluživanje:
Sastojci se mogu miješati bilo kojim redosljedom i na bilo koji način , kolač je uvijek isti. Rastopljeni margarin je moja najnovija verzija (možda čak i najbolja) pa sam zato odlučila navesti upravo taj postupak.
ConversionConversion EmoticonEmoticon