Sastojci:
4-6 telecih snicli
strucak mladog luka
20-ak manjih sampinjona
Kiseli krastavci
kiselo vrhnje
bijelo vino, cesnjak, sol , papar
Sir za mazanje( Zdenka npr. )
Priprema:
1.
Snicle osusite ubrusom.
Svaku premazite sirom , stavite kiseli krastavcic i zarolajte. Pricvrstite cackalicom.
2.
U dubljoj tavi zagrijte malo maslinovog ulja i poprzite rolade sa svih strana da dobiju finu zlatnu boju.
Kad su gotove, izvadite ih na tanjur i ostavite sastrane dok pripremate umak.
3.
U istu tavu stavite sitno nasjeckani mladi luk, poprzite par minuta pa dodajte na listice narezane sampinjone.
4.
Sve zajedno poprzite 10-ak minuta pa podlijte bijelim vinom( oko 150 ml ) , ovisi koju gustocu zelite. Ostavite na najjacoj vatri oko 2 minute, zatim smanjite i stavite rolade ponovno u tavu. Dodajte dese tak na sitno narezanih kiselih krastavcica.
dodajte vrhnje , promjesajte, tek sad posolite i popaprite i to je to.
Posluživanje:
Ako zelite jos malo kiselije slobodno dodajte vodu od krastavaca. Jednostavno podlijte , daje sasvim poseban smek.
ConversionConversion EmoticonEmoticon