Reform torta - ukus za pamćenje



Sastojci za tijesto:

30 dag mljevenih oraha
30 dag šećera
10 bjelanjaka (snijeg)

Krema:

18 dag kristal šećera
10 žumanjaka
2 rebra čokolade za kuhanje
25 dag maslaca

Priprema:

1. Pomiješati orahe i šećer.

2. Napraviti čvrsti snijeg od bjelanjaka i pažljivo izmiješati, laganim pokretima, sa smjesom oraha i šećera.

3. Peći oko 20 – 25 min. na umjerenoj vatri (oko 175 st. C).

4. Tijesto ohladiti.

5. Za kremu izmiješajte šećer, žumanjke i otopljenu čokoladu te kuhati na pari uz stalno miješanje.

6. Kad je smjesa kuhana (zgusnuta), skinuti s vatre i umutiti maslac ( koji je ranije bio omekšan na sobnoj temperaturi), te sve dobro izraditi.

7. Tortu (koncem, oštrim nožem) prerezati na 3 dijela. Premazati prvu koru, potom drugu a s ostatkom kreme premazati još i cijelu tortu.

8. Stvrdnuti tortu u hladnjaku i poslužiti sa šlagom.


Posluživanje:



Biskvit je tako prožet kremom da se tijesto gotovo i ne osjeća.
Savjet onima koji su početnici ili onima kojima nije uspjelo tijesto: ne zaboravite snijeg postupno dodavati i umiješati ga sa kuhačom (onom s rupom) a nikako mikserom. Također bi za početnike bilo možda lakše da tijesto odvoje na tri dijela i peku odvojeno, kako im se ne bi desilo da im se prilikom rezanja tijesto raspadne
Previous
Next Post »