Sastojci za tijesto:
30 dag mljevenih oraha
30 dag šećera
10 bjelanjaka (snijeg)
Krema:
18 dag kristal šećera
10 žumanjaka
2 rebra čokolade za kuhanje
25 dag maslaca
Priprema:
1. Pomiješati orahe i šećer.
2. Napraviti čvrsti snijeg od bjelanjaka i pažljivo izmiješati, laganim pokretima, sa smjesom oraha i šećera.
3. Peći oko 20 – 25 min. na umjerenoj vatri (oko 175 st. C).
4. Tijesto ohladiti.
5. Za kremu izmiješajte šećer, žumanjke i otopljenu čokoladu te kuhati na pari uz stalno miješanje.
6. Kad je smjesa kuhana (zgusnuta), skinuti s vatre i umutiti maslac ( koji je ranije bio omekšan na sobnoj temperaturi), te sve dobro izraditi.
7. Tortu (koncem, oštrim nožem) prerezati na 3 dijela. Premazati prvu koru, potom drugu a s ostatkom kreme premazati još i cijelu tortu.
8. Stvrdnuti tortu u hladnjaku i poslužiti sa šlagom.
Posluživanje:
Biskvit je tako prožet kremom da se tijesto gotovo i ne osjeća.
Savjet onima koji su početnici ili onima kojima nije uspjelo tijesto: ne zaboravite snijeg postupno dodavati i umiješati ga sa kuhačom (onom s rupom) a nikako mikserom. Također bi za početnike bilo možda lakše da tijesto odvoje na tri dijela i peku odvojeno, kako im se ne bi desilo da im se prilikom rezanja tijesto raspadne
ConversionConversion EmoticonEmoticon