Pohane palačinke - nešto što će razveseliti i stare i mlade!


Sastojci:

1 pile (skuhati)
20 krastavića kiselih
muskatnog oraščića
300 gr ribanog sira
4 jajeta (za pohanje)
mrvice
4 – 5 kašika ulja

Sastojci za palačinke:

2 jajeta
200 gr brašna
2 kašike ulja
2 dcl mlijeka
2-3 dcl radenske

Priprema:

Pile skuhati dan prije i ohladiti da se može sve meso skinuti sa njega. Napraviti smjesu za palačinke i ispeći oko 18 palačinki (možda treba i više mlijeka nego sam stavila, tijesto treba skroz bit rijedje da palačinke budu tanke)
Meso isjeckati na sitne komadiće i dodati sitno sjeckane kisele krastaviće. Fino izmješati rukom da se smjesa izjednači i dodati muskatnog orasića.

Svaku palačinku puniti sa jednom većom kašikom smjese i posuti malo ribanog sira.

Prevrnuti prema naprijed palačinku i sa svake strane smotati i motati do kraja kao sarmicu.

Kada smo nafilovali sve palačinke, umutiti jaja i pripremiti mrvice za pohanje. Palačinke valjati u mrvice, pa u jaja, pa opet mrvice, pa peći na vrelom ulju dok ne porumene.

Kada su sve palačinke pohane, poslužiti ih na zelenoj salati!
Previous
Next Post »