"Sedmo nebo" - Upravo na tu destinaciju odvest će vas već prvi griz ovog uzbudljivog deserta! Podijelite recept neka i drugi probaju napraviti ovu fenomenalnu poslasticu...


Sastojci za biskvit:
4 jaja
180 g šećera
100 g oraha
1 list oblatne

Za kremu:
200 g maslaca
1 žumanjak
150 g šećera u prahu
4 žlice jake kave

Za posipavanje:
2 žlice mljevenih oraha

Priprema:

1. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, zatim dodajte mljevene orahe i na kraju umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
2. Tepsiju premažite maslacem, na dno stavite oblatnu, na nju izlijte pripremljenu smjesu i stavite ju peći na temperaturu od 150°C 10-15 minuta.
3. Pečeno tijesto ohladite i premažite kremom.
4. Priprema kreme: maslac i šećer pjenasto izmiješajte, zatim dodajte žumanjak i postepeno umiješajte hladnu kavu.

Posluživanje:
Pripremljeni kolač pospite orasima.

Savjet:
Za bržu pripremu možete koristiti i Kremu za torte Dolcela.
Previous
Next Post »