Sastojci za biskvit:
4 jaja
180 g šećera
100 g oraha
1 list oblatne
Za kremu:
200 g maslaca
1 žumanjak
150 g šećera u prahu
4 žlice jake kave
Za posipavanje:
2 žlice mljevenih oraha
Priprema:
1. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, zatim dodajte mljevene orahe i na kraju umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
2. Tepsiju premažite maslacem, na dno stavite oblatnu, na nju izlijte pripremljenu smjesu i stavite ju peći na temperaturu od 150°C 10-15 minuta.
3. Pečeno tijesto ohladite i premažite kremom.
4. Priprema kreme: maslac i šećer pjenasto izmiješajte, zatim dodajte žumanjak i postepeno umiješajte hladnu kavu.
Posluživanje:
Pripremljeni kolač pospite orasima.
Savjet:
Za bržu pripremu možete koristiti i Kremu za torte Dolcela.
ConversionConversion EmoticonEmoticon