POTREBNO:
- oko 700 gr. brasna
- 1 kocka kvasca
- 1 jaje
- 2 dcl. mleka
- 2 dcl. vode
- 1/2 dcl ulja
- 1 kafena kasikica soli
- 1.5 kafena kasikica secera
- 250 gr. zamrznutog margarina
- 200 gr. sitnog sira
Za premaz:
-malo susama
-1 jaje za premazivanje
PRIPREMA:
Kvasac stavite u toplo mleko sa secerom da nadodje. U vanglu za mesenje istresite oko 400 gr.brasna, dodajte so izmesajte. Zatim dodajte nadosli kvasac, jaje, vodu, ulje, i uz dodavanje brasna zamesite testo. Ostavite da naraste oko 30 minuta.
Nadoslo testo izrucite na radnu povrsinu, razvucite veliki krug, na polovinu narendajte margarin, preklopite. Opet na polovinu testa narendajte margarin jos jednom preklopite. Razvucite oklagijom u pravougaonik i ponovite postupak dok ne potrosite margarin.
Kada ste zavrsili preklapanje ostavite da testo odstoji oko 15 minuta pa razvucite u pravougaonik. Namazite polovinu sa sirom i preklopite. Sada jos jednom predjite polagano oklagijom.
Isecite kockice, redjajte na podmazan pleh premazite umucenim jajetom, malo posolite i stavite susam.
Pecite na 200 stepeni dok ne porumene.
ConversionConversion EmoticonEmoticon