Sastojci:
5 kom jaja
12 dag šećera
1 vanilin šećer
15 dag brašna
1/2 praška za pecivo
4 žlice mlake vode
2 žlice kakaa
1/2 l mlijeka
1 krema za kolače od vanilije Dolcela
maslac ili margarin za mazanje lima
Priprema
1. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke, šećer, vanilin šećer i vodu dugo tući mikserom dok ne nastane svijetla gusta krema. Dodati brašno s praškom za pecivo i kratko promiksati. Na kraju dodati čvrsti snijeg od bjelanjaka, lagano ga umiješati.
2. Polovicu smjese odvojiti u drugu posudu, dodati kakao i promiješati.
Pećnicu zagrijati na 180 st.C.
3. Lim premazati maslacem, staviti papir za pečenje i opet premazati maslacem. Svijetlu i tamnu smjesu naizmjence dijagonalno stavljati u lim pomoću slastičarskih vrećica. Peći oko 15 min.
4. Kad je pečeno, još toplo smotati u roladu, pažljivo odvajajući papir za pečenje da biskvit ne popuca i omotati roladu vlažnom krpom. Neka se tako zamotano hladi.
5. Prema uputi na pakiranju napraviti vanilin kremu. Roladu razmotati, namazati kremom i opet zamotati. Držati u hladnjaku i poslužiti ohlađeno.
ConversionConversion EmoticonEmoticon