Sastojci:
podloga
300g keksa
150g maslaca ili margarina
sok jedne naranče
1 žlica konjaka ili ruma
krema
700ml vrhnja za šlag
100g čokolade za kuhanje
250g sir mascarpone
50g krokant od oraha
i još
poljupci/puslice
Priprema
Maslac mikserom izraditi i u njega dodati samljeveni keks, sok od naranđe i žlicu konjaka.
Sve lijepo sjedinite i utisnite na dno kalupa, promjera 24 cm.
Zagijte 200 ml. vrhnja do ključanja, maknite s štednjaka i natrgajte u njega čokoladu. Mješajte dok se čokolada ne otopi.
2-3 žlice mlačnog čokoladnog vrhnja razmažite po podlozi u kalupu. Ostatak ohladite.
Na namazanu podlogu poslažite “poljupce” tako da ju cijelu prekrijete.
Izmiksajte čokoladno vrhnje . Njime prekrijte poljubce.
Ostatak vrhnja izlupajte u šlag, i u njega umješajte mascarpone sir i krokant od oraha. Prelijte ga preko čokoladnog vrhnja, poravnajte, ukrasite i stavite na hlađenje na par sati!
ConversionConversion EmoticonEmoticon