SASTOJCI:
Za podlogu:
300 gr integralnog keksa
3 dl malomasnog jogurta
1 kašika meda
Za voćni sloj:
700 gr očišćenog, zrelog voća (kruške i breskve)
1,5 dl vode
2 kašike smeđeg šećera
2 kašike pšeničnog griza
pola kašičice kardamoma
I još:
50 gr narendane crne čokolade
PRIPREMA:
1.
Prvo pripremiti voćni sloj:
Zrelo voće oprati, očistiti i iseći na kockice. Staviti u šerpu, dodati šećer, kardamom, naliti vodom i staviti na vatru da se kuva, a ako je voće meko i zrelo, dovoljno je da vri samo 3-4 minute. Odvojiti malo tečnosti u kome se kuvalo i u njoj razmutiti griz.
Štapnim mikserom usitniti kuvano voće, dodati griz i zakuvati minut, dva, da se malo zgusne. Ostaviti da se prohladi.
2.
Integralni keks samleti pa kašikom pomešati sa jogurtom da se lepo poveže. Dodati i med a i ne mora jer je keks sladak (najbolje je da probate pa ocenite da li je potrebno da se podloga zasladi ;)).
3.
U čaše za serviranje staviti sloj smese od jogurta i keksa.
Zatim posuti narendanom čokoladom pa staviti voćni sloj.
Ostaviti u frižider na par sati da se dobro rashladi pa dekorisati po želji - meni je ostao ganache krem od neke torte pa sam ga iskoristila i ovde :)
Posluživanje
Za voćni sloj, može se upotrebiti bilo koje voće: maline, jagode, zrele šljive...Ponekad je potrebno manje ili više vode, u zavisnosti od toga koliko je voće sočno. Umesto kardamoma, možete staviti cimet ili neki drugi začin koji volite.
ConversionConversion EmoticonEmoticon