Sastojci za biskvit:
150 g maslaca
150 g šećera
5 jaja
5 žlica tople vode
100 g Kokosovog brašna Dolcela By Podravka
50 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
1 žlica Praška za pecivo Dolcela By Podravka
1 žlica kakao praha
Za kremu:
200 g Džema jagoda Podravka By Podravka
100 g Kokosovog brašna Dolcela By Podravka
100 ml mlijeka
60 g šećera u prahu
100 ml ruma
Priprema:
1. Maslac pjenasto izmiješajte, dodajte šećer, žumanca i vodu, pa dalje miješajte da se volumen smjese poveća.
2. Dodajte kokosovo brašno, brašno, koje ste prethodno izmiješali s praškom za pecivo i kakaom, a na kraju lagano umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
3. Dobivenu smjesu stavite u namazan i pobrašnjen pleh za pečenje (vel. 20×35 cm) i pecite oko 35 minuta na 200°C.
4. U međuvremenu prelijte kipućim mlijekom preostalo kokosovo brašno, dodajte mu rum, šećer u prahu i dobro izmiješajte.
5. Pečeni i ohlađeni kolač premažite džemom od jagoda a gore rasporedite pripremljenu smjesu od kokosa.
Posluživanje:
Po želji kolač išarajte glazurom od čokolade, narežite na kocke i poslužite.
Savjet:
Nježne biskvitne smjese poput ove lakše ćete izvaditi iz pleha, ako pleh prije pečenja obložite pek papirom i namažete.
ConversionConversion EmoticonEmoticon