Sastojci za biskvit:
5 jaja
150 g šećera
2 dcl mlijeka
1 dcl ulja
150 g pšenične krupice (grisa)
150 g brašna
1 paketić praška za pecivo
sok pola limuna
Fil:
1 kompot od ananasa light Podravka
--- vode (koliko će biti potrebno – čitaj u postupku)
2 filtar vrećice čaja kamilica Podravka
2 - 3 žlice vermuta
2 žlice šećera (po ukusu)
2 i pol vrećice Puding vanilin Dolcela
sok pola limuna
Za premaz:
7 dcl slatkog vrhnja (ili vrhnja za šlag)
desetak kapi limunova soka
Priprema:
1. Umutiti žumanjke s šećerom i ostalim sastojcima te na kraju lagano umiješati čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
2. Peći na 180 stupnjeva u većem limu za pečenje (koji dobijete s pećnicom), i ohladiti.
3. Za fil (iliti kremu) ocijediti ananas iz kompota i maknuti ga na stranu. Izmjeriti koliko ima tekućine od kompota, na to doliti vode koliko je potrebno da bi sve zajedno dobili 8 dl tekućine. U toj tekućini zakuhati čaj od kamilice, pustiti da se ohladi, a zatim zakuhati i pudinge s šećerom, limunovim sokom i vermutom.
4. U još toplu smjesu umiješajte komadiće ananasa te odmah rasporedite po bisvitu.
5. Ohladite, te premažite tučenim slatkim vrhnjem s dodatkom limunova soka.
6. Ostaviti na hladnom mjestu (ne u hladnjaku) da odstoji, i rezati na veće kocke.
Posluživanje:
Poslužiti uz sok od ananasa.. ili neko drugo osvježavajuće piće.
U slast!
ConversionConversion EmoticonEmoticon