Sastojci za biskvit:
5 žumanaca
60 g šećera
sol
1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
3 bjelanca
60 g brašna
Za kremu:
1 kutija Tiramisu krema Dolcela By Podravka
300 ml mlijeka
60 g oguljenih i popečenih badema
crna kava
rum
Za posipavanje:
kakao u prahu
Priprema:
1. Žumanca i 30 g šećera pjenasto izmiješajte. Dodajte vanilin šećer i malo soli.
2. Bjelanaca istucite u čvrst snijeg i postupno umiješajte preostali šećer, a zatim polako ulijevajte smjesu od žumanaca. Pažljivo izmiješajte i na kraju umiješajte prosijano brašno.
3. Pripremljenu masu ulijte u pleh prekriven masnim papirom i pecite na 200°C oko 10 minuta. Pečeni biskvit istresite na čistu kuhinjsku krpu, savijte ga u roladu i ostavite da se ohladi.
4. Za kremu u visoku posudu ulijte 300 ml prokuhanog hladnog mlijeka (do 15°C). U njega uspite sadržaj vrećice tiramisu kreme, mljevene bademe i promiješajte. Miješajte električnom mješalicom (srednjom brzinom) 4 do 5 minuta.
5. Ohlađenu roladu pažljivo odvijte, poškropite mješavinom crne kave i ruma pa po njoj rasporedite dio kreme te je savijte. Preostalom kremom premažite roladu i ukrasite je.
Posluživanje:
Gotovu ohlađenu tiramisu roladu pospite kakaom u prahu.
Savjet:
Kremu nanesite na biskvit čim ste je izmiješali.
ConversionConversion EmoticonEmoticon