Sastojci:
250 ml tecne pavlake
50 gr secera
100 gr pecenih i grubo seckanih lesnika
4 jaja
125 ml nutele
Priprema:
1. Kalup velicine 12cmX22cm (ili slicnih razmera) podmazati sa uljem pa staviti providnu foliju da vam stranice malo vise i ostaviti na stranu.
2. Umutiti rashladjenu tecnu pavlaku pa je pokriti providnom folijom i ostaviti u frizider.
3. U serpicu sipati vodu, a u drugu, koja ce ici preko, umutiti 4 jajeta sa secerom dok ne postane penasto i pobeli oko 4-5 minuta pa preneti tu posudicu na onu drugu i kuvati na pari, stalno muteci oko 8 minuta ili dok se kolicina ne udvostruci, pa sipati u vecu ciniju.
4. Nutelu otopiti u mikrotalasnoj, oko 30 sekundi pa sjediniti sa smesom od jaja i ostaviti oko 20 minuta da se prohladi.
5. U tri puta umesati umucenu pavlaku, sipati u pripremljen kalup, pokriti providnom folijom i ostaviti u zamrzivac, najmanje 6 sati ili preko noci.
6. Izvaditi pomocu plasticne folije iz kalupa, seci na snite i odmah posluziti.
Posluživanje:
Ja sam moj semifreddo sipala u duzi kalup jer sam htela da mi budu niza parcad, takodje nisam cekala 20 minuta da se ohladi, pa nije tako vazdusast kako bi trebao da izgleda,ali je jako ukusan sto je najbitnije :) ..
Bon appetit
ConversionConversion EmoticonEmoticon