Sastojci:
225 gr brasna za kolace (cake flour)
prstohvat soli
1 kasicica praska za pecivo
85 ml ulja
200 gr secera
1 kasicica vanile
5 vecih jaja
125 ml punomasnog mleka
Krem sirup za preliv:
335 ml evoparated mleko
390 ml slatko kondezovano mleko
125 ml tecne pavlake
1 kasika ruma ili brendija ( i ne morate)
Za ukrasavanje:
190 ml tecne pavlake
1 kasika secera
1 kasicica vanile
Priprema:
1. U ciniju staviti brasno, prasak za pecivo i so i promesati.
2. U drugu ciniju promesati, secer, vanilu i ulje.
3. Dodavati jaje, jedno po jedno, muteci u smesu od secera dok se sve dobro ne sjedini,
dodati u tu smesu 125 ml mleka i vrlo nezno umesati sa spatulom brasno, dodavajuci po
malo.
4. Sipati smesu u vrlo malo podmazan kalup za tortu i peci na 155-160*C dok ne osetite da
je cvrsto i dok vam cackalica ne izadje cista, kad je zabodete u srtedinu kolaca, oko 30
do 40 minuta.
5. Pecen kolac ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa prevrnuti na tacnu koja ima
podignute ivice. Izbosti viljuskom 20-30 puta pa ostaviti da se potpuno ohladi u frizider.
6. Tri vrste mleka i kasiku brendija ili ruma, izmesati zicom pa preliti preko ohladjenog
kolaca i vratiti nazad u frizider jos sat vremena da se hladi, ali povremeno, sa kasikom,
preliti mleko koje je sislo sa kolaca.
7. Umutiti slag sa secerom i vanilom pa premazati preko kolaca, ili staviti u zdelicu, pa
neka svako sipa sebi koliko zeli na svoje parce torte. Mozete je posluziti i sa svezim
borovnicama.
Prijatno
ConversionConversion EmoticonEmoticon