Sastojci za kore:
3 jaja
15 kašika šećera
15 kašika ulja
15 kašika mleka
15 kašika brašna
4 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
Sastojci za fil:
5 dcl vode
150 gr šećera
2 pudinga od čokolade
100 gr čokolade
500 gr očišćenih višanja
Preliv:
2,5 dcl slatke pavlake
100 gr čokolade
Priprema:
Prvo skuvati fil:
U posudu staviti 4 dcl vode i 150 gr šećera da se kuva. Umutiti 1 dcl vode i 2 pudinga od čokolade, dodati u vodu i šećer i kuvati da se zgusne.
Testo za kore:
Umutiti 3 žumanca sa 15 kašika šećera, 15 kašika ulja, 15 kašika mleka, 15 kašika brašna, 4 kašike kakaoa ,1 prašak za pecivo i umućena 3 belanca.
Pleh veličine 20×35 cm premazati uljem i posuti brašnom. U pleh staviti 1/2 testa i peći 10-ak minuta samo da se malo zapeče, pa po zapečenoj kori rasporediti 500 gr očišćenih višanja, preko višanja izrendati 100 gr čokolade, preko čokolade rasporediti mlak fil od kuvana pudinga.Preko pudinga staviti drugu polovinu testa i sve skupa peći na 170 stepeni.
Kad se kolač ispeče i ohladi staviti preliv.
Na tihoj vatri kuvati da se sjedini (ne sme da provri) 2,5 dcl slatke pavlake i 100 gr čokolade. Kad se dobro ohladi preliti kolač, iseći na kocke i poslužiti.
Prijatno!
ConversionConversion EmoticonEmoticon