Sastojci za biskvit:
7 bjelanjaka
60 g šećera
2 vanilin šećera
150 g maka
50 g Gussnela
2 žličice praška za pecivo
200 ml mlijeka
Za kremu:
7 žutanjaka
90 g šećera
100 g Gussnelaa
1 l mlijeka
250 gmaslaca
50 g šećera u prahu
500 ml vrhnja za šlag
1 Šlagfix Dolcela
Priprema:
1. Bjelanjke pomoću električne miješalice istucite u čvrsti snijeg.
2. Šećer pomiješajte s vanilin šećerom i postepeno u nekoliko navrata dodajte u snijeg od bjelanjaka neprestano miješajući kako bi se šećer u potpunosti rastopio.
3. Mak sameljite, stavite u posudu pa pomiješajte Gussnel i prašak za pecivo, pa lagano, ali temeljito pomoću kuhače umiješajte u istučeni snijeg.
4. Pripremljenu smjesu izlijte u namašćeni lim za pečenje veličine 40X24 cm i pecite ga u pećnici zagrijanoj na 180° C oko 20 minuta.
5. Pečeni biskvit pustite da se malo ohladi pa ga prelijte s 200 ml toplog mlijeka.
6. Žumanjcima dodajte šećer, Gussnel, 100 ml hladnog mlijeka i dobro izmiješajte kako biste dobili glatku smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka stavite na vatru da zakuha.
7. Kada je mlijeko zakuhalo uklonite ga s vatre i u njega pomoću pjenjače umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na laganu vatru i neprestano miješajući kuhajte oko 1-2 minute. Uklonite s vatre i pustite da se ohladi do sobne temperature.
8. Omekšani maslac i šećer u prahu pomoću električne miješalice zajedno dobro istucite te ga izmiješajte s ohlađenom kremom.
9. Kremu ravnomjerno nanesite na pripremljeni biskvit i poravnajte. Kolač stavite u hladnjak na 30-ak minuta kako bi se krema stisnula.
10. Vrhnje za šlag istucite tek toliko da se počne zgušnjavati, dodajte šlag fix i još kratko istucite. Pripremljeni šlag nanesite na kremu, poravnajte i stavite u hladnjak na barem 1 sat.
ConversionConversion EmoticonEmoticon