Musaka od tikvice



Sastojci:

 3 srednje tikvice(moze se probati i sa patlidzanima)
 3-4 jajeta
100g brasna
150-200 g purece šunke
200 g edamera, trapista ili mocarele
180g kisele pavlake
so,vegeta,biber

Priprema:

Tikvice oguliti,i izrezati po duzini u sto tanje komade.Staviti u cjediljku i posoliti.Ostaviti 30 min.tako.
Tikvice ocjedimo od soka sto su pustile i uvaljamo u brasno.Stavimo ulje da se grije.
Przimo tikvice da malo porumene.Isprzene prebacimo na ubruse da pokupe masnocu.Takođe zdravija varijanta, mogu se peci u rerni i na papiru za pecenje.
Unutrasnjost vatrostalne posude nauljimo i stavimo red tikvica.
Na tikvice poredamo sunkicu i sir izrendan, i tako dok ne potrosimo sve sastojke.
Umutite kiselu pavlaku i jaja i prelijte tikvice.Odozgo staviti izrendan sir.
Peci na 200 C oko 30 min.
Previous
Next Post »