Kinder kolač - ukus koji osvježava


Sastojci:

5 bjelanjaka
1 kašika meda
5 kašika brašna
1 kađika kakaa
5 žumanjaka
1/2  praška za pecivo
200 g Zvijezda miješanog namaza s maslacem
2.5 dcl slatkog vrhnja
1.5 dcl hladnog mlijeka
1 vrećica želatine u prahu
100 g čokolade za kuhanje
100 g mliječne čokolade

PRIPREMA

Priprema biskvita:

Bjelanjke izmiksati u čvrst snijeg i dodati im žumanjke, med, 70 g Zvijezda margarina (sobne temperature), brašno s praškom za pecivo i kakao.
 Dobivenu smjesu peći oko 10 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C u limu za pečenje obloženom papirom za pečenje.
 Biskvit ohladiti i prerezati po dužini na dva jednaka dijela.

 Priprema kreme:

Želatinu izraditi prema uputi na vrećici.
 Slatko vrhnje miksati električnim mikserom dok se ne dobije čvršća smjesa pa joj postepeno dodavati mlijeko i pripravljenu smjesu želatine pa sve dobro izmiješati.

 Priprema čokoladnog preliva:

Čokoladu otopiti na pari zajedno s margarinom pa ostaviti da se malo ohladi.

Slaganje kinder kolača:

Prvi biskvit premazati s pola dobivene kreme od slatkog vrhnja pa preko toga preliti dio poluohlađenog čokoladnog preljeva.
 Preko čokoladnog preljeva premazati ostatak kreme od slatkog vrhnja pa na to lagano položiti drugi biskvit.
 Pokrov kolača preliti s čokoladnim preljevom.
 Kinder kolač dobro ohladiti prije serviranja!

Savjet:

Za preljev: Otopiti na pari obje vrste čokolade i margarin. Otopljeno malo ohladiti. Slagati donju koru, tanki premaz od vrhnja (pola smjese), preko toga preliti čokoladnim preljevom, čoko preljev malo stegnuti u hladnjaku radi lakšeg nastavka punjenja, gore staviti drugi dio premaza od vrhnja, koru i preliti s čokoladnim preljevom. Kolač je potrebno dobro ohladiti i izrezati na šnite.
Previous
Next Post »