PILEĆI FILETI U OMOTAČU OD KROMPIROVA TIJESTA



Sastojci za 4 osobe:

 500g pilećih fileta
  sol,papar

Tijesto:

 350g krumpira
 2 jaja
 1/2žličice mažurana
 2 češanj češnjaka
 1+1 žlica oštro i glatko brašno /po potrebi možete dodati još
 1 žlica piva
  sol,papar
  ulje

Priprema:

Naribajte krumpir na sitnom ribezu ,u zdjelu.Ocijedite visak tekucine ako se iscijedio ,nije potrebno dodatno cijediti i gnjeciti krumpir.
Dodajte jaja ,sol,papar,mazuran ,naribani ili protisnuti cesnjak ,pivo i obje vrste brasna koliko je potrebno da se zamijesi gusce tijesto.

Pileca prsa izrezite na snicle(debljinu ostavljam vama)posolite ih i popaprite .Uvajaljte ih u smjesu.

Ako cete filete peci kao i ja u pecnici stavite papir za pecenje na protvan pa ga premazite s malo ulja ,premazite jednu i drugu stranu smjesom,pokapajte gornju stranu s malo ulja.Pecite 20 min.u zagrijanoj pecnici na 200C.Ovako peceni fileti su socni u sredini  ali imaju malo suhlju i jako hrskavu koru.

Ako cete peci u ulju zagrijte ulje tavi ,pa preprzite s jedne ostane oko 5 min.okrenite pa potom s duge strane.Ovako peceni su naravno finiji ali puno vise kaloricni.
Pecite filete dok dobiju finu boju.
Previous
Next Post »