Sastojci za 4 osobe:
500g pilećih fileta
sol,papar
Tijesto:
350g krumpira
2 jaja
1/2žličice mažurana
2 češanj češnjaka
1+1 žlica oštro i glatko brašno /po potrebi možete dodati još
1 žlica piva
sol,papar
ulje
Priprema:
Naribajte krumpir na sitnom ribezu ,u zdjelu.Ocijedite visak tekucine ako se iscijedio ,nije potrebno dodatno cijediti i gnjeciti krumpir.
Dodajte jaja ,sol,papar,mazuran ,naribani ili protisnuti cesnjak ,pivo i obje vrste brasna koliko je potrebno da se zamijesi gusce tijesto.
Pileca prsa izrezite na snicle(debljinu ostavljam vama)posolite ih i popaprite .Uvajaljte ih u smjesu.
Ako cete filete peci kao i ja u pecnici stavite papir za pecenje na protvan pa ga premazite s malo ulja ,premazite jednu i drugu stranu smjesom,pokapajte gornju stranu s malo ulja.Pecite 20 min.u zagrijanoj pecnici na 200C.Ovako peceni fileti su socni u sredini ali imaju malo suhlju i jako hrskavu koru.
Ako cete peci u ulju zagrijte ulje tavi ,pa preprzite s jedne ostane oko 5 min.okrenite pa potom s duge strane.Ovako peceni su naravno finiji ali puno vise kaloricni.
Pecite filete dok dobiju finu boju.
ConversionConversion EmoticonEmoticon