Sastojci:
Fil 1
400g smokvi (suhe)
100g grođica
-sok jedne narandže
Fil 2
400g mljevenih oraha
200ml mlijeka
dvije kašike puder šećera
dvije kašikice arome (rum)
Fil 3
700ml mlijeka
dva pudinga okus vanille
250g putera
pet kašika šećera
Glazura
100g čokolade (crne)
30g čokolade (bijele)
jedna kašika nutelle
jedna kašika bijeli crem (nussetti)
jedna kašika ulja
Način pripreme
Za ovaj kolač su potrebne četiri lista oblatne
Priprema glazure:
Crnu čokoladu sa pola kašike ulja i nutellom rastopiti na pari. Isto odraditi i sa bijelom čokoladom i bijelim kremom.
Fil:1
Smokve, grožđice sa sokom narandže na sitno samljeti.
Fil:2
Mlijeko prokuhati pa uliti u mljevene orahe, šećer i rum. Masu izmijesiti i ostaviti da se hladi.
Fil:3
Oba pudinga i šećer skuhati u 700ml mlijeka i ostaviti na stranu da se hladi. Puter omekšan na sobnoj temperaturi izmiksati, pa dodavati kašiku po kašiku hladnog pudinga. Miksati da se dobije glatak krem.
Priprema oblatne: foliom prekriti odgovarajuću tepsiju, pa preko staviti prvu oblatnu.
Na prvu oblatnu nanijeti fil:1, preko opet oblatnu, pa fil:2, preko fila 2, opet oblatnu sa filom 3, zatim, preklopiti oblatnom 4.
Preko nanijeti pripremljenu glazuru kao što je na slici. Mustrice izvlačiti sa čačkalicom!
Oblatnu ostaviti u frižider na par sati, a najbolje preko noći!
U slast !
ConversionConversion EmoticonEmoticon