Ovaj recept sam pronašla u časopisu “Posna jela i kolači”, od pre 3 godine. Malo sam ga promenila. Naime, u originalnom receptu stoji da se ove pastrmke spremaju sa crnim vinom, a po meni, ova vrsta ribe treba da se sprema sa belim vinom, a crno vino treba da se pije uz njih, zar ne?
Potrebno je:
4 pastrmke,
1dl belog vina,
2-3 čena belog luka,
mešavina začina: majčina dušica, bosiljak, majoran, nana, ruzmarin, začin C ili neki drugi suvi začin,
ulje, 1 limun,
biber i so, peršun, malo zelene salate za dekoraciju.
Priprema:
Očistiti ribu, odstraniti glave, posoliti, pobiberiti i posuti mešavinom začina. U pouljenu posudu za pečenje složiti ribu i preliti sokom od pola limuna. Posuti sitno seckanim belim lukom i peršunom.
Sa strane naliti vino, pokriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 30 min. Zatim skinuti foliju i zapeći još 15-ak min.
Servirajte i uživajte, uz crno vino, naravno!
ConversionConversion EmoticonEmoticon