Voćna čarolija na poseban način


Sastojci:

10 jaja
10 kasika secera
3 kasike kakao
1 prasak za pecivo
2dl ulja
2dl jogurta
10 kasika brasna

Fil 1:

200gr gustina
1 ekstrat vanile
100gr bele cokolade
1 margarin
200gr secera u prahu
12dl mleka

Fil 2:

300gr secera
6dl vode
500gr borovnica ili bilo kog drugog voca
120gr pudinga od jagode ili vanile
glazura je od cokolade

Priprema:

Za kore ulupajte 5 belanaca dodati 5 kasike secera ,5 zumanca i dalje dobro mutiti dodati 5 kasike brasna ,pr za pecivo, 1dl ulja i 1 dl jogurta ispeci koru u pleh velicine 30 x 40.

Isto tako uraditi i sa drugom korom samo dodati 3 kasike kakao ispeci koru. Od 1 litra mleka uzeti 2 dl i razmutiti 200 gr gustina i malo ekstata od vanile ,a u ostatak mleka izlomiti 100 gr bele cokolade i kada pocne da vri zakuvati kasicu, kada se ohladi sjediniti sa 1 margarinom umucenim sa 200 gr secera u prahu ,umutiti penasto.U jednoj serpici sipati 300 gr secera i 4dl vode da vri sipati voce i jedno 4 min da se kuva ,posebno razmutiti 3 pudinga od jagode u 2 dl vode i zakuvati u voce , pustiti da se ohladi

REDOSLED:žuta kora, voćni fil, beli krem, crna kora, beli krem i glazura je od čokolade 200g

Previous
Next Post »