Sastojci: Bijela kora
6 bjelanjaka
6 kasika šećera
6 kasika brašna
1 kasika ulja
pola praška za pecivo
Tamna kora:
6 žumanjakakl
6 kasika šećera
6 kasika brašna
2 kasike kakaa
5 kasika mlijeka
1 kasika ulja
pola praška za pecivo
Preljev:
0,3 l mlijeka
3 kasike šećera
Prokuhati i vruće preliti po hladnom biskvitu
Krema:
1 l mlijeka
3 pudinga od čokolade
10 kasika šećera
200 g margarina
Priprema:
Umutiti u posebnim zdjelama oba biskvita, kasikom na pouljen i pobrašnjen lim stavljati naizmjenično kasiku tamnog, kasiku svjetlog biskvita jedno do drugog,dobice se kora kao sahovska tabla ispeci koru i ohladiti. Ja sam pekla u tepsiji 30 x 30 cm oko 20 minuta na temperaturi od 180 C.
Skuhati kremu(1 l mlijeka,3 pudinga od čokolade,10 kasika šećera,200 g margarina), u hladno dodati umucen margarin.Na biskvit namazati kremu, ukrasiti sa 0,5 l umucene slatke pavlake ili 3 vrecice slaga i topljenom cokoladom pravite tufnice vece i manje.
Prijatno!
ConversionConversion EmoticonEmoticon