Lambada - Sve sastojke sigurno imate u kuci



Jedan od desetak vrsta sitnih kolaca na nasoj slavi bio je i kolac Lambada, godinama ga nisam pravila a svekrva me podsetila na njega. U moj recept ide red banana, a vi ako necete nemorate staviti. Cak i slag mozete izostaviti….

Kora:

3 jaja
200 gr secera
1 dcl mleka
200 gr brasna
1 prasak za pecivo
Sastojke umutiti redom i speci koru pa ohladiti.

1 Fil:

2 dcl gustog soka od narandze
6 dcl vode u to dodajte secera po ukusu
(NEMORATE PUNO POSTO JE VEC SOK SAM PO SEBI SLADAK) u to zakuvajte 2 pudinga od vanile. Vruce odmah preliti preko kore, ohladiti i gore poslazite isecene banane dali na kolutove ili po duzini. Na to ide drugi fil.

2 Fil:

1/2 litre mleka, 6 kasika secera u to ukuvati 6 kasika brasna koje smo razmutili sa malo mleka od onih 1/2 litre. Ohladiti i u to dodati 200 gr umucenog margarina. Premazati preko voca, na ovaj fil poslagati red petit keksa koji smo umakali u mleko. Preko keksa preliti jednu otopljenu cokoladu i gore umutiti dva slaga.

Prijatno!
Previous
Next Post »