Ako vam se najave gosti a želite ih počastiti nečim finim, a laganim, ovo je onda pravi recept
Sastojci:
Tijesto
– 4 jaja
– 12 žlica šećera
– 12 žlica brašna
– 12 žlica ulja
– 1/2 praška za pecivo
– 5 žlica mlijeka
Krema
– 6 dcl mlijeka
– 2 pudinga vanilija
– 4 žlice šećera
– 3 kisela vrhnja
– 1 kompot marelica
– 2 preljeva za torte
Priprema:
Istući žumanjke sa šećerom, dodati ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo i snijeg od bjelanjaka
Tijesto peći u velikom limu 20 min na 180°C
Dok se tijesto peče zakuhati šećer i puding u mlijeku i u vruće dodati kisela vrhnja
Pečeno tijesto premazati kremom i na toplo složiti marelice
Skuhati preljeve na soku od kompota i preliti preko kolača
Posluživanje:
Kolač je brzo gotov jer se sve radi dok je toplo, a može odmah u frižider.
Dok gosti popiju kavu kolač je ohlađen i spreman za posluživanje.
ConversionConversion EmoticonEmoticon