Sastojci:
1 paket lisnatog tijesta 500 g
6 dcl mlijeka
4 žumanjka
2 pudinga od vanilije
6 žlica šećera
3 vrećice vanil šećera
250 g maslaca
400 ml vrhnja za šlag
2 staklenke kompota višanja
Priprema:
Lisnato tijesto tanko razvaljajte, od svakoga dijela režite po 5 traka, koje su 6-7 cm širine, rub namažite hladnom vodom i po sredini stavite red ocijeđenih višanja.
Urolajte i slažite na papirom obloženi lim za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 10 min pa ohladite.
U međuvremenu skuhajte kremu tako da pomiješate žumanjke sa pola šećera i malo mlijeka, dodajte prah za puding i izmješajte, po potrebi dodajte još malo mlijeka da je smjesa tekuća, ali gusta.
Preostalo mlijeko kuhajte s pola šećera, pa u kuhano ulijte smjesu za puding i kuhajte minutu, dvije. Skinite s vatre i dodajte vanil šećer.
Kada se ohladi, umutite maslac, pa polako izjednačite s kremom. Izradite odmah i šlag pa dodajte i 2 žlice šlaga, da krema bude lakša.
Sada na pladanj za posluživanje stavite 4 rolice s višnjama, premažite s kremom, malo poravnajte.
Stavite tri rolice, pa krema, dvije, krema, jedna i premažite kremom da dobijete oblik piramide (trokuta), pa premažite šlagom i ukrasite po želji, višnjama, ribanom čokoladom.
ConversionConversion EmoticonEmoticon