Sastojci za biskvit:
-3 bjelanjca
-180 g šećera
-200 ml kiselog vrhnja
-150 ml ulja
-200 g brašna
-100 g mljevenih badema
-500 g naribanih jabuka
-1 prašak za pecivo žlica cimeta
Za preljev:
-200ml limunade ili soka od jabuka
Za kremu:
-3 žumanjka
-60 g gustina
-2 vanili šećera ili ekstrat vanilije ili mahuna vanilije
-120 g šećera
- 600 ml mlijeka
-200 g maslaca
-2 šlag pjene
200 ml mlijeka
-malo badema
-jedna jabuka za ukrašavanje
Priprema:
Izmiksajte bjelanjca,šećer,vrhnje ulje,zatim mu dodajte brašno i sve ostale sastojke,na kraju umiksajte i jabuke.
Biskvitnu smijesu izlijte u namaštenu tepsiju(24X42) i pecite na 200 stupnjeva pola sata
Još vruć kolač prelijte nezašećeremnom limunadom ili sokom od jabuka
Ugrijte 500ml mlijeka, u ostatak mlijeka izmješajte žumanjce,gustin,šećer i aromu vanilije(ako stavljate mahunu vanilije,prokuhajte je zajedno sa mlijekom).
Kada je mlijeko uskuhalo dobro sve skupa izmješajte najbolje mikserom da se ne stvore grudvice.
Vruću kremu prekrijte folijom da se ne stvori korica.
kada se krema ohladila dodajte joj izrađeni maslac i sve skupa dobro povežite
Na ohlađenio biskvit namažite hladnu kremu
Zatim kremu premažite sa dvije šlag pijene,može i slatko vrhnje po želji,nekako mi bolje leži šlag pijena malkicu je prozračnija.
Kolač ukrasite listićima jabuke i mrvicama badema i dobro dobro ohladite.Ove ukrasne jabukice premažite limunovim sokom da ne potamne.
ConversionConversion EmoticonEmoticon