Sastojci:
3 paketa svežih ili zamrznutih i nezaslađenih malina od po 300 gr,
150 gr šećera,
1-2 kesice vanilin šećera,
6-8 listova belog želatina,
¼ lit slatke pavlake
Priprema:
1. Otopiti dva paketa zamrznutih malina, onda voće izgnječiti viljuškom, dodati šećer i vanilin i mutiti sve dok se šećer ne rastopi.
2. Želatin potopiti u hladnu vodu, zatim ga rastopiti u manjoj posudi u sasvim malo vode, na tihoj vatri. Pomešati sa kremom od malina i ostaviti na stranu da se upola stvrdne.
3. Umutiti pavlaku i pomešati sa malinama, sipati u modlu i staviti u frižider.
4. Ako želite da krem bude veoma čvrst vpotrebno je 8 listova želatina i rashlađujte ga 3-4 sata.
5. Neposredno pred serviranje krem dekorisati preostalim otopljenim ali još hladnim malinama koje se malo pošećere.
ConversionConversion EmoticonEmoticon