SASTOJCI
4 bjelanjka
prstohvat soli
100 g šećera
45 g oštrog brašna
30 g gustina
1 žlica praška za pecivo
1 žlica octa
1 žlica ruma
80 ml ulja
KREMA
1 l mlijeka
100 g bijele čokolade
200 g Bronhi bombona
2 vanilin šećera
100 g oštrog brašna
100 g gustina
150 g omekšalog maslaca
300 ml slatkog vrhnja
4 listića želatine
GLAZURA ZA BISKVITE
170 g čokolade za kuhanje
70 g maslaca
3 žlice ulja
ZAVRŠNA GLAZURA
230 g čokolade za kuhanje
9 žlica ulja
2 žlice me
PRIPREMA
1. Istući čvrsti snijeg od bjelanjaka s malo soli, dodati šećer i nastaviti tući.
2. Zatim dodati prosijano brašno, gustin, prašak za pecivo, te smjesu sjediniti pjenjačom.
3. Postepeno dodavati ulje, ocat i rum. Istresti na pripremljen lim, obložen papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 150°C.
4. Na isti način napraviti i druge dvije kore, osim što se u treću koru dodaje kakao.
5. U međuvremenu napraviti kremu: 200 ml mlijeka izdvojiti od navedene 1 litre, te u 800 ml istopiti jednu vrećicu bronhi bombona, bijelu čokoladu i vanilin šećer.
6. Kad je zakuhalo zgusnuti sa gustinom – koji se umuti u odvojenih 200 ml mlijeka.
7. Maknuti sa vatre i ostaviti da se ohladi. U hladno dodati pjenasto izrađen maslac pa nakon toga izrađeno slatko vrhnje.
8. Dodati otopljenu želatinu, podijeliti u 3 jednaka dijela, a u trećinu kreme dodati otopljenu čokoladu.
9. Otopiti glazuru za premaz svijetlih biskvita, preliti preko njih, te ostaviti da se ohlade.
10. Slaganje: svijetli biskvit s glazurom staviti prvi na pripremljenu podlogu, preko njega staviti pola bijele kreme, te na to tamni biskvit koji se premaže tamnom kremom.
11. Na to staviti drugi svijetli biskvit, tako da čokoladna glazura bude okrenuta prema gore, premazati ga ostatkom bijele kreme, te staviti kolač u hladnjak.
12. Nakon pola sata kolač preliti čokoladnom glazurom i vratiti u hladnjak..
Prijatno!
ConversionConversion EmoticonEmoticon