Neodoljivi slatkiš čiji se ukus dugo pamti - RAFAELO TORTA



Za kore vam je potrebno:

6 belanaca,
130 g šećera
6 kasika brasna,
30 g kokosa i
1 kasika praska za pecivo

Prvo umutiti mikserom belanca pa dodati šećer i potom brašno, kokos i prašak za pecivo.
Okrugli pleh obložiti pek papirom izliti smesu i peći na 160C.Pečenu koru kada se ohladi iseći tj preseći na dva dela.

  Za premaze potrebno:

260 ml slatke pavlake za kuvanje,
220 g bele čokolade i
 130 g oljustenih mlevenih badema,
 Ja sam stavila ne oljuštene, islreno nisam imala blanširanih ali me je i mrzilo da ih blanširam, jer sam sve pravila što bi se reklo u "pet do dvanajst"


Priprema:

Slatku pavlaku staviti u serpicu i grejati, kada je vrela-dosla malte me do ključanja, staviti u nju belu čokoladu i mlevene badenme. Dobro promešati i ostaviti da se prohladi.

Za fil potrebno je:

 1/2 l mleka,
 80 g šecera,
 1 puding od vanile,
 6 žumanaca,
70 g putera i
- 250 g slatke pavlake za slag.



  Priprema kreme:

Mleko sa šećerom ugrejati a odvojiti manju količinu npr 1dcl i pomešati sa pudingom i žumancima, apotom ukuvati u preostalo mleko. Mešati dok se ne zgusne a potom malo rashladiti te u mlak krenm dodati puter. Potom celu kremu dobro rashladiti da možete u nju umešati ulupanu slatku pavlaku.

Potom filovati:

Kora, premaz od badema, krem, kora, premaz od badema i krem.
Previous
Next Post »