Sastojci: Tijesto
20 dkg piškota
Krema:
50 dkg maskarponea
4 žumanjka
4 žlice šećera
1 žličica naribane korice limuna
6 - 8 žlica Amareta (likera od badema)
espresso kuhane kave (hladne, oko 1,5 dcl)
Priprema:
Žumanjke zajedno s 4 žlice šećera kremasto izraditi (oko 3 minute). Maskarpone postupo dodavati žumanjcima uz neprestano miješanje. 1 žličicu naribane korice limuna dodati kremi i izmiješati. Oko 1,5 dcl hladne espresso kave izmiješati s Amaretom. Polovicu piškota kratko umočiti s neušećerenom stranom u mješavinu kave i slagati jednu do druge na duži tanjur za serviranje (umočena strana prema dolje). Piškote namazati s 1/2 kreme, ponovno drugu polovicu piškota na kratko umočiti u hladnu espresso kavu i slagati jednu do druge na kremu. Premazati ostatkom kreme. Kolač ostaviti preko noći u hladnjaku.
Prije serviranja obilno posuti s kakaom.
ConversionConversion EmoticonEmoticon