Sastojci za podlogu:
240 g keksi
3 žlice kakaa
2 žlice šećera
115 g maslaca
Priprema podloge:
Usitnite kekse – ako nemate mašinicu za to, možete staviti kekse u vrećicu i preko njih prelaziti valjkom da ih zdrobite ili ih istući batom za meso, kako vam je lakše.
Upalite pećnicu i stavite da se zagrije na 160 °C.
Namastite okrugli kalup (ja sam koristila onaj promjera 26 cm).
U zdjeli pomiješajte kekse, šećer, kakao i otopljeni maslac.
Smjesu dobro utisnite u pripremljeni kalup.
Sastojci za kremu:
600 g omekšalog krem sira
1 žlica šećera
2 jaja
70 g tamne čokolade
pola vanilin šećera
140 g kiselog vrhnja
Priprema:
U zdjelu stavite sir pa ga tucite da bude gladak. Postupno u sir dodajte šećer i izmiksajte.
Također dodajte i jaja, jedno po jedno i iza svakog lagano izmiksajte.
Dodajte još vanilin šećer i kiselo vrhnje pa tucite da se smjesa spoji i bude glatka.
Odvojite malo smjese u jednu šalicu pa ostavite sa strane.
Rastopite tamnu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici na niskoj temperaturi.
Umiješajte otopljenu čokoladu u smjesu koju ste izdvojili i ostavili sa strane.
Smjesu od sira ulijte u kalup, na pripremljenu podlogu od keksa, i poravnajte.
Izrada točkica:
Točkice se rade vrećicom za ukrašavanje ili špricom i to s običnim okruglim nastavkom.
Napunite vrećicu/špricu smjesom od sira i čokolade koju ste ostavili sa strane.
I jednostavno točkajte tortu – nanosite čokoladnu kremu u obliku točkica na kremu od sira.
ConversionConversion EmoticonEmoticon