Sastojci:
Za biskvit:
4 jaja
20 dag šećera
1 dl ulja
1,5 dl vode (vruće)
30 dag brašna (oštrog)
2 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
Za kremu:
1/2 l mlijeka
5 žlica brašna (glatko)
5 žlica šećera
2 vanilin šećera
20 dag margarina
Za čokoladnu glazuru:
10 dag čokolade
malo ulja
I još:
10 dkg kokosa za uvaljati kolačiće
Priprema:
Biskivt:
4 žumanjka, šećer, ulje, vodu, brašno, prašak za pecivo i kakao izmiksamo te lagano umješamo snijeg od 4 bjelanjka.
Ja razdijelim smjesu u 2 dijela i pečem svaki dio posebno na 180°C oko 15 minuta, no može se peći i sve zajedno pa kasnije biskvit prerezati (to je za one spretnije).
Krema:
Kremu napravimo tako da u 1/2 l mlijeka skuhamo brašno, šećer i vanilin šećer uz neprestano mješanje dok se ne zgusne pa u ohlađeno dodamo margarin.
Slaganje:
Biskvit izrežemo okruglim kalupima te žličicom stavimo kremu i spojimo dva i dva zajedno.
Nakon toga je najbolje kolačiće staviti malo u zamrzivač, da se stegne krema, pa onda namazati izvana (sa strana i odzgo) preostalom kremom i uvaljati u kokos.
Na kraju napravimo čokoladnu glazuru od 10 dkg čokolade za kuhanje i malo ulja, pa njome prelijemo vrh svakog kolačića (najbolje malom žličicom). Po želji ih još možete ukrasiti čokoladnim mrvicama ili nečim sličnim, ali to je neobavezni dodatak.
ConversionConversion EmoticonEmoticon