Priprema mase za pljeskavice:
300 gr krompira
150 gr sargarepe
3 kom sveze crvene paprike
150 gr sira
1 kom jaja
2.supene kasike persunovog lista
1. kasicica soli
1. kasicica
mlevenog bibera
1. kasicica vegete
po potrebi prezli
Pohovanje pljeskavica:
100 gr brasna
1 kom jaja
3 kasike prezli
1,5 – 2 dl ulja za pohovanje
Priprema
1.
Krompir i sargarepu cistiti, oprati i staviti da se skuvaju. Kada je kuvano povrce, izvaditi iz tecnosti i ispasirati pasirkom za krompir.
2.
Paprike oprati i ocistiti od semena, pa iseckati na sitne kockice.
3.
Sir, ako je u kriskama, izdrobiti viljuskom.
4.
Persunov list sitno naseckati.
5.
U pasiran krompir i sargarepu dodati sir, jaje, so, biber i suvi zacin, pa kratko umutiti mikserom.
6.
U umucenu masu dodati seckane paprike i persunov list i sve izmesati varjacom. Ako je masa mnogo vlazna, dodati prezle po potrebi (meni je bila zadovoljavajuca gustina, nisam morala da dodajem prezle, jer sam dobro ocedila krompir i sargarepu).
7.
Zahvatiti 1-2 kasike mase (zavisi kolike pljeskavice zelite), rukama oblikovati u pljeskavicu, pa ih uvaljati u brasno.
8.
Zagrejati ulje u serpi na srednju temperaturu.
9.
U jednoj ciniji umutiti jaje, pa pljeskavice uvaljati u jaje sa svih strana, a u drugoj ciniji valjati ih u prezle.
10.
Tako pripremljene pljeskavice prziti, prvo sa jedne strane, dok ne porumene, a zatim i sa druge strane. Vaditi ih resetkastom kasikom na papirni ubrus, da se ocedi visak masnoce.
Izvor: www.coolinarika.com
ConversionConversion EmoticonEmoticon