SASTOJCI
1 kg krompira
400 g mešanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 jajeta
1 šolja mleka
1 kašičica soli
1 kašičica peršun
1 kašičica majčine dušice
2 kašike ulja
PRIPREMA
Propržite iseckan crni i beli luk na ulju (5 minuta, ringla na 2/3). Dodajte meso, izmešajte sa lukom i sve zajedno propržite još 5 minuta.
Pripremite umućena jaja sa mlekom i svim začinima.
U pleh u kome ćete peći musaku, izrendajte polovinu očišćenog krompira, zatim stavite pripremljeno meso, pa odozgo drugu polovinu rendanog krompira i sve prelijte prelivom od mleka, jaja i začina.
Musaku pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni poklopljeno folijom 30 minuta, a zatim bez folije još 15 do 20 minuta na 180 stepeni.
Prijatno!
ConversionConversion EmoticonEmoticon