SASTOJCI:
100 g margarina ili putera,
2 jajeta,
200 g šećera,
kesica vanilin šećera,
50 g istopljene čokolade,
2 dl mleka,
100 g brašna,
100 g kakao praha,
50 g pudinga od čokolade,
1/2 praška za pecivo,
kašičica soda bikarbone,
2 kašičice cimeta,
20 g čokolade iseckana na kockice,
12-24 kom. ušećerenih višanja
PRIPREMA:
Pjenasto umutiti puter, šećer i vanilin šećer, a zatim dodavati jedno po jedno jaje i istopljenu čokoladu. Smesi postepeno dodavati mleko uz dalje mućenje. Nakon toga postepeno dodati prethodno pomešane suve sastojke takođe uz mućenje. U pleh za mafine stavite papirne korpice, a zatim napunite 1/3 korpice smesom. U svaku korpicu stavite nekoliko komadića seckane čokolade i 1-2 ušećerene višnje, a zatim ih dopunite ostatkom smese. Mafine peći približno 20 min. na temperaturi od 175 stepeni. Kada se ohlade možete ih ukrasiti topljenom čokoladom, cimetom, seckanim orasima ili ušećerenim višnjama.
Napomena: Umjesto višanja možete staviti voće po želji.
Prijatno !
ConversionConversion EmoticonEmoticon