Sastojci:
800 g fileta soma
3 žumanceta
4 dl neutralne pavlake
prstohvat belog luka u prahu
1 limun
mešavina začina
Za pohovanje:
4 jajeta
200 g brašna
Ulje
Način pripreme:
1. Filete soma uviti u čistu kuhinjsku krpu da se ocede od suvišne tečnosti. Zatim ih poprskati sokom od limuna i natrljati začinima po ukusu.
2. Potom ih uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
3. Posebno umutiti neutralnu pavlaku, žumanca, beli luk u prahu i začine po ukusu.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati pohovane filete ribe tako da se na krajevima preklapaju. Zaliti ih pripremljenom smesom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Prijatno !
ConversionConversion EmoticonEmoticon